Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym

Przepis na pyszne roladki ze schabu z serem i ogórkiem kiszonym

roldki schabowe, schab, dania główne, roladki z mięsa, schab na obiad, rolady na obiad, rolada przepis, roladki przepis
Roladki schabowe
Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym to propozycja nie tylko dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe.

Przepis jest niezwykle prosty i efektowny. Czas przygotowania – ok. 40 minut.

Składniki potrzebne do zrobienia roladek :

  • 4 kotlety schabowe
  • pół cebuli
  • ogórek kiszony
  • 4 plastry sera
  • keczup
  • musztarda
  • łyżka śmietany
  • sól, pieprz

Kotlety schabowe rozbij, posyp solą i pieprzem. Następnie posmaruj keczupem i musztardą. Na każdym kotlecie połóż plasterek sera a z boku pokrajany w słupki ogórek kiszony i pokrajaną w piórka cebulę. Pozwijaj kotlety w roladki i pospinaj je wykałaczkami.

Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki przez 10 minut. Następnie zalej wszystko wodą i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec do powstałego sosu dodaj łyżkę śmietany i wymieszaj.

Roladki schabowe dobrze smakują z ziemniakami i buraczkami.

Oczywiście do roladek możesz dodać składniki według własnego uznania. Może to być plasterek szynki, boczek, kolorowa papryka, pieczarki.

Zobacz także

Przepis na ogórki małosolne

Ogórki małosolne – przepis, właściwości

Jak zrobić ogórki małosolne? To bardzo proste. Przepis jest niezwykle prosty, wykonanie szybkie a już na drugi dzień …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi