Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak marynować cielęcinę?

Jak marynować cielęcinę?

marynowanie mięsa, marynata do cielęciny, pieczenie cielęciny, przyrządzenie cielęciny,marynowanie
Sposoby na marynowanie cielęciny

Przed pieczeniem cielęcinę warto marynować przez dobę w słonej wodzie z przyprawami (li­ściem laurowym, grubo mielonym pieprzem). Do marynaty można dodać także trochę octu. Inna metoda to marynowanie przyprawionej ziołami cielęciny przez dzień w roztrzepanym kwaśnym mleku lub jogurcie.

Zobacz także

parzenie yerba mate

Jak parzyć pobudzającą yerba mate?

Yerba mate jest obecnie bardzo popularną herbatą, która stawiana jest nawet wyżej, niż kawa. Ma …

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *