Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak przygotować brukselkę?

Jak przygotować brukselkę?

przepis na brukselkę, gorzka brukselka, brukselka przepisy,  gotowanie
Co zrobić żeby brukselka nie była gorzka?
Przed gotowaniem brukselki należy naciąć ją w krzyż przy korzeniu, dzięki czemu straci ona swą nieprzyjemną gorycz. Po tak przygotowanym warzywie można ją gotować w mleku lub osolonej wodzie. Brukselka będzie łagodniejsza w smaku, jeśli podczas gotowania doda się do niej 1-2 mar­chewki. Szczypta cynamonu zneutralizuje zaś niezbyt miły tego .

Zobacz także

Pomysły na sałatki z kaszy

Pomysły na sałatki z kaszy

Przepisy na sałatki z kaszy Kasza bywa dyskryminowanym produktem spożywczym, łączonym zazwyczaj z ciężkimi gulaszami. Z …