Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

pieczenie mięsa, pieczeń, jak zrobić pieczeń, przygotowanie pieczeni, pieczeń czas, czas pieczenia
Przygotowywanie pieczeni
Aby pieczeń ze schabu, szynki lub polędwicy nie były suche i wiórowate włóż przed pieczeniem mięso na chwilę do wrzątku. Dzięki temu białko na wierzchu zetnie się i mięso zostanie wilgotne nawet w czasie długiego pieczenia.

Tłuste pieczenie warto natrzeć lub nafaszerować kawałkami świeżego imbiru. Dzięki temu zabiegowi pieczenie będą lekkostrawne. Podobnie działa również cynamon. Warto również pamiętać, że czas pieczenia zależy od wagi mięsa – jedna godzina na każdy kilogram.

Zobacz także

nakrycie wielkanocne

Jakie są tradycyjne potrawy wielkanocne?

Zarówno Boże Narodzenia jak i Wielkanoc na swoje tradycyjne potrawy. Jak zawsze są pewne różnice w zależności od regionu Polski, …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi