Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

pieczenie mięsa, pieczeń, jak zrobić pieczeń, przygotowanie pieczeni, pieczeń czas, czas pieczenia
Przygotowywanie pieczeni
Aby pieczeń ze schabu, szynki lub polędwicy nie były suche i wiórowate włóż przed pieczeniem na chwilę do wrzątku. Dzięki temu białko na wierzchu zetnie się i zostanie wilgotne nawet w czasie długiego pieczenia.

Tłuste warto natrzeć lub nafaszerować kawałkami świeżego imbiru. Dzięki temu zabiegowi będą lekkostrawne. Podobnie działa również . Warto również pamiętać, że czas pieczenia zależy od wagi mięsa – jedna godzina na każdy kilogram.

Zobacz także

Wady i zalety diety Paleo

Co roku inna dieta dominuje na portalach internetowych i w gazetach. Kolejna dieta, która ma …