Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Knedle ze szpinakiem

Knedle ze szpinakiem

Przepis na ziołowe ze szpinakiem

knedle, knedle przepis, jak zrobić knedle, knedle składniki, knedle przepisy, knedle czeskie
Przepis na knedle ze szpinakiem

Szpinakowe knedle to propozycja dla miłośników potraw mącznych. Jest to także propozycja dla osób nie jadających mięsa. Robi się je szybko. Nie trzeba wygniatać . Są bardzo sycące i smaczne.

Składniki potrzebne do zrobienia knedli

  • 200 g rozdrobionego szpinak mrożonego lub 100g świeżego
  • niepełna szklanka mąki
  • niepełna szklanka bułki tartej
  • 3
  • 1 cebula
  • 15 dag żółtego sera
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Jeśli posiadasz świeży szpinak umyj go odsącz i pokrój. Jeżeli mrożony rozmróź go. Możesz go wrzucić na teflonową patelnię bez dodatku tłuszczu. Cebulę pokrój drobno, wrzuć na rozgrzaną patelnię, zeszklij. Dodaj szpinak, dodaj sól i pieprz i podsmaż kilka minut.

Wymieszaj mąkę i bułkę tartą. Dodaj ostudzony szpinak, pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki, jajka, starty żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.

W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli. Z ciasta formuj mokrymi dłońmi niewielkie kuleczki. Gotuj je przez 15 minut.

Smacznego!!!

Zobacz także

Najciekawsze pomysły na organizację przedmiotów w kuchni

Każda kuchnia jest inna, to pewne. Chociaż możemy mieć zupełnie różne wizje, zwykle wszyscy marzymy …