Salsa pomidorowo – paprykowa

Doskonałym dodatkiem do dań mięsnych zamiast surówki może być salsa pomidorowo – paprykowa. Jest to bogaty w witaminy dodatek, który podkreśli i ożywi smak każdego posiłku. Wykonanie salsy nie jest trudne i do przygotowania jej będziemy potrzebowali:

salsa, salsa pomidorowa, salsa paprykowa, dodatek do mięs, surówka z pomidorów, surówka z papryką,


Składniki na salsę pomidorowo – paprykową dla 4 – osób:
  • 2 papryki (czerwona i zielona lub żółta)
  • 2 duże pomidory
  • 5 małych cebulek dymek
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • wyciśnięty sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz

 

Jak przyrządzić salsę pomidorowo – paprykową?

Warzywa myjemy i obieramy. Następnie paprykę i pomidory kroimy w kostkę, drobno siekamy dymkę, szczypiorek i natkę pietruszki. Przygotowane składniki wkładamy do miski dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy i mieszamy. Na koniec wedle uznania dodajemy soli i pieprzu. Tak przygotowana salsa jest doskonałym dodatkiem do piersi z kurczaka lub sprawdzonego przepisu na roladki ze szparagami <- kliknij i sprawdź przepis.

Zobacz także

diety przed sylwestrem

Jak schudnąć szybko do sylwestra?

Jeśli proponowane przez nas wcześniej porady nie pomogły Wam pohamować apetytu przy świątecznym stole, to zapewne zastanawiacie się …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi