Strona Główna » Kuchnia » Salsa pomidorowo – paprykowa

Salsa pomidorowo – paprykowa

Doskonałym dodatkiem do dań mięsnych zamiast może być pomidorowo – paprykowa. Jest to bogaty w dodatek, który podkreśli i ożywi smak każdego posiłku. Wykonanie salsy nie jest trudne i do przygotowania jej będziemy potrzebowali:

salsa, salsa pomidorowa, salsa paprykowa, dodatek do mięs, surówka z pomidorów, surówka z papryką,


Składniki na salsę pomidorowo – paprykową dla 4 – osób:
  • 2 papryki (czerwona i zielona lub żółta)
  • 2 duże
  • 5 małych cebulek dymek
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • wyciśnięty sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • : sól, pieprz

 

Jak przyrządzić salsę pomidorowo – paprykową?

Warzywa myjemy i obieramy. Następnie paprykę i pomidory kroimy w kostkę, drobno siekamy dymkę, szczypiorek i natkę pietruszki. Przygotowane składniki wkładamy do miski dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy i mieszamy. Na koniec wedle uznania dodajemy soli i pieprzu. Tak przygotowana salsa jest doskonałym dodatkiem do piersi z kurczaka lub sprawdzonego przepisu na roladki ze szparagami <- kliknij i sprawdź przepis.

Zobacz także

Jak szybko i sprytnie obrać owoce?

Niektóre owoce dzięki swojej budowie można pokroić w łatwy sposób, aby szybko dostać się do wnętrza …