Strona Główna » Kuchnia » Inne - Kuchnia » Co zrobić żeby owoce nie ciemniały?

Co zrobić żeby owoce nie ciemniały?

owoce ciemnieją, jabłka ciemnieją, banany ciemnieją, gruszki ciemnieją, aby owoce nie ciemniały, dlaczego owce ciemnieją, owoce ciemnieją sok z cytryny, sposób na ciemniejące owoce, jabłka brązowieją
Co zrobić żeby nie ciemniały?

Pokrojone jabłka, banany czy gruszki nie będą ciemniały, jeżeli skropisz je odrobiną soku z wyciśniętej cytryny. Przy większej ilości możemy użyć roztworu wody z octem owocowym.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jak przygotować deser tysiąca płatków? Deser prosto z Francji

Przepis na deser tysiąca płatków Istnieją desery, które są wpisane w kanon sztuki kulinarnej i …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość