Strona Główna » Kuchnia » Ciasta i Desery » Jak zrobić likier z żółtek, ajerkoniak?

Jak zrobić likier z żółtek, ajerkoniak?

jak zrobić ajerkoniak, przepis na ajerkoniak, prosty ajerkoniak, likier jajeczny przepis
Przepis na ajerkowniak
Zdarza się, że podczas przyrządzania wypie­ków pozostają niewykorzystane żółtka. Moż­na z nich wówczas zrobić domowy likier ja­jeczny. Wystarczy ubić na puszystą pianę 5 żół­tek z 15 dag cukru pudru i cały czas ubijając, powoli wlać 125 ml śmietany oraz 250 ml spi­rytusu. Likier od razu jest gotowy do spożycia.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Decoupage – dekorowanie pisanek

Dekorowanie metodą decoupage jest ostatnio bardzo modne. Zdobione są głównie butelki i małe pudełka przy użyciu …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość