Strona Główna » Kuchnia » Ciasta i Desery » Jak zrobić likier z żółtek, ajerkoniak?

Jak zrobić likier z żółtek, ajerkoniak?

jak zrobić ajerkoniak, przepis na ajerkoniak, prosty ajerkoniak, likier jajeczny przepis
Przepis na ajerkowniak
Zdarza się, że podczas przyrządzania wypie­ków pozostają niewykorzystane żółtka. Moż­na z nich wówczas zrobić domowy likier ja­jeczny. Wystarczy ubić na puszystą pianę 5 żół­tek z 15 dag cukru pudru i cały czas ubijając, powoli wlać 125 ml śmietany oraz 250 ml spi­rytusu. Likier od razu jest gotowy do spożycia.

Zobacz także

pisanki wielkanocne, pisanki wzory, pisanki pomysły, pisanki inspiracje, pisanki ciekawe pomysły, jak zrobić pisanki

Pisanki Wielkanocne – Ciekawe pomysły i wzory

Zobacz ciekawe pomysły na zrobienie pisanek na Wielkanoc.