Jaka mąka do ciast?

jaką mąkę wybrać, jaka mąką do biszkoptu, jaka mąką do ciasta kruchego, jaka mąka do ciasta drożdżowego, strucel jaka mąka, mąka tortowa, mąka krupczatka, mąka pszenna
Jaka mąka do ciast?

Wiadomo, że podstawą każdego udanego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki.

  • Do ciast kruchych, półkruchych, biszkoptowych i tortowych najlepiej używać mąki krupczatki.
  • Do ciast drożdżowych mieszamy krupczatkę z mąką pszenną.
  • Na strucel wybieramy mąkę dobrze przesianą, miałką.

Zobacz także

10 pomysłów na szybki obiad, dzięki którym szybko zjesz

10 przepisów na szybki obiad Nie zawsze ma się czas i ochotę na gotowanie. W takiej sytuacji konieczne jest posiadanie pod ręką kilku …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi