Jaka mąka do ciast?

jaką mąkę wybrać, jaka mąką do biszkoptu, jaka mąką do ciasta kruchego, jaka mąka do ciasta drożdżowego, strucel jaka mąka, mąka tortowa, mąka krupczatka, mąka pszenna
Jaka mąka do ciast?

Wiadomo, że podstawą każdego udanego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki.

  • Do ciast kruchych, półkruchych, biszkoptowych i tortowych najlepiej używać mąki krupczatki.
  • Do ciast drożdżowych mieszamy krupczatkę z mąką pszenną.
  • Na strucel wybieramy mąkę dobrze przesianą, miałką.

Zobacz także

nakrycie wielkanocne

Jakie są tradycyjne potrawy wielkanocne?

Zarówno Boże Narodzenia jak i Wielkanoc na swoje tradycyjne potrawy. Jak zawsze są pewne różnice w zależności od regionu Polski, …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.