Strona Główna » Kuchnia » Inne - Kuchnia » Jaka mąka do ciast?

Jaka mąka do ciast?

jaką mąkę wybrać, jaka mąką do biszkoptu, jaka mąką do ciasta kruchego, jaka mąka do ciasta drożdżowego, strucel jaka mąka, mąka tortowa, mąka krupczatka, mąka pszenna
Jaka do ciast?

Wiadomo, że podstawą każdego udanego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki.

  • Do ciast kruchych, półkruchych, biszkoptowych i tortowych najlepiej używać mąki krupczatki.
  • Do ciast drożdżowych mieszamy krupczatkę z mąką pszenną.
  • Na strucel wybieramy mąkę dobrze przesianą, miałką.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Zastosowanie silikonowych form

Funkcjonalne i ergonomiczne. Lekkie i praktyczne. Wygodne, bo można w nich zarówno piec, jak i …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość