Strona Główna » Kuchnia » Inne - Kuchnia » Jaka mąka do ciast?

Jaka mąka do ciast?

jaką mąkę wybrać, jaka mąką do biszkoptu, jaka mąką do ciasta kruchego, jaka mąka do ciasta drożdżowego, strucel jaka mąka, mąka tortowa, mąka krupczatka, mąka pszenna
Jaka do ciast?

Wiadomo, że podstawą każdego udanego ciasta jest wybór odpowiedniej mąki.

  • Do ciast kruchych, półkruchych, biszkoptowych i tortowych najlepiej używać mąki krupczatki.
  • Do ciast drożdżowych mieszamy krupczatkę z mąką pszenną.
  • Na strucel wybieramy mąkę dobrze przesianą, miałką.

Zobacz także

Jak zrobić ozdoby z masy solnej?

Samodzielne przygotowanie ozdób z masy solnej zawsze jest dużą przyjemnością. Warto zachęcić do tego całą …