Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Jakie mięso jest najlepsze na kotlety i sznycle?

Jakie mięso jest najlepsze na kotlety i sznycle?

sznycel, jak zrobić sznycel, przepis na sznycel,przygotowanie sznycla
Sposób na pyszny
Najlepiej nadają się do tego płaty wieprzowi­ny bez grubych żył i ścięgien wycięte z dużych kawałków (np. szynka, schab, polędwica). Pła­ty przeznaczone na kotlety i sznycle (oprócz polędwicy) trzeba rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą. Kotlety panierowane rozbija się bar­dziej niż te, które będą przygotowywane saute. Powięzi i ścięgna, które wystąpiły na powierzchnię, trzeba poprzecinać, co zapo­biegnie zniekształceniu mięsa poddanemu działaniu wysokiej temperatury.

Zobacz także

Jak gotowac bez tłuszczu

Jak gotować bez tłuszczu?

Gotowanie bez tłuszczu Zdrowe gotowanie jest coraz bardziej rozpowszechnione. Zachęca nie tylko do gotowania z …