Jak przygotować brukselkę?

przepis na brukselkę, gorzka brukselka, brukselka przepisy,  gotowanie
Co zrobić żeby brukselka nie była gorzka?
Przed gotowaniem brukselki należy naciąć ją w krzyż przy korzeniu, dzięki czemu straci ona swą nieprzyjemną gorycz. Po tak przygotowanym warzywie można ją gotować w mleku lub osolonej wodzie. Brukselka będzie łagodniejsza w smaku, jeśli podczas gotowania doda się do niej 1-2 mar­chewki. Szczypta cynamonu zneutralizuje zaś niezbyt miły zapach tego warzywa.

Zobacz także

5 pomysłów na potrawy z grilla

Sezon na grilla wymaga odpowiedniego przygotowania, czyli przepisów na potrawy z rusztu. Dzięki nim będzie można za każdym razem …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi