Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak przygotować brukselkę?

Jak przygotować brukselkę?

przepis na brukselkę, gorzka brukselka, brukselka przepisy,  gotowanie
Co zrobić żeby brukselka nie była gorzka?
Przed gotowaniem brukselki należy naciąć ją w krzyż przy korzeniu, dzięki czemu straci ona swą nieprzyjemną gorycz. Po tak przygotowanym warzywie można ją gotować w mleku lub osolonej wodzie. Brukselka będzie łagodniejsza w smaku, jeśli podczas gotowania doda się do niej 1-2 mar­chewki. Szczypta cynamonu zneutralizuje zaś niezbyt miły tego .

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

ubijanie smietany bez miksera

Jak ubić śmietanę bez miksera?

Zobacz jak dobrze ubijać słodką śmietankę kremówkę bez użycia miksera. Pamiętaj, aby śmietana przed rozpoczęciem …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość