Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Kotlety mielone nadziewane chrzanem

Kotlety mielone nadziewane chrzanem

Kotlety mielone to jedno z najpopularniejszych dań naszej kuchni. Mielone mięso (najczęściej wieprzowe), czerstwa bułka, , , i obiad gotowy. Warto jednak urozmaicić to danie. Proponujemy zatem niezwykłe w smaku mielone nadziewane sosem chrzanowym.

kotlety nadziewane chrzanem


Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • mała cebula,
  • sól, pieprz,
  • lub ,
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Nadzienie:
  • łyżeczka tartego chrzanu,
  • łyżka śmietany,
  • papryka mielona,

Bułkę namocz w mleku. Mięso połącz z odciśniętą bułką, jajkiem, stratą na drobnej tarce cebulą i przyprawami. Starannie wyrób masę.

Przygotuj nadzienie. Zmieszaj , śmietanę. Dodaj szczyptę mielonej papryki i szczyptę cukru.

Z mięsa formuj kotlety. Każdy spłaszcz, nałóż nadzienie, uformuj w kulkę, obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron na rumiany kolor. Podawaj z ziemniakami i surówką.

kotlety nadziewane chrzanem

Smacznego.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jak usunąć przebarwienia na twarzy?

Do usunięcia przebarwień na twarzy, szyi czy dekolcie możemy użyć naturalnej maseczki rozjaśniającej. Przepis na nią jest bardzo łatwy …