Strona Główna » Kuchnia » Ziemiaczane łódeczki z pieczarkami i mozzarellą

Ziemiaczane łódeczki z pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki faszerowane pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki z pieczarkami i serem mozzarellą to pomysł na prostą ziemniaczaną przekąskę, która może służyć jako przystawka. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, szybkie i tanie.

dania z ziemniaków, nadziewane ziemniaki, przepisy na dania z ziemniaków, dania z kartofli, ziemniaki z mozzarellą, ziemniaki nadziewane, ziemniaczane łódki
Ziemniaczane łódeczki

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 40 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki oleju
  • łyżeczka majeranku
  • 20 dag mozzarelli

dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach. umyj, pokrój i duś z olejem przez pięć minut. Ugotowane i przestudzone ziemniaki przekrój na pół. Łyżeczką wybierz miąższ ze środka tak aby powstały miseczki. Do środka włóż podduszone i  pokrajaną mozzarellę. Całość zapiecz w piekarniku przez około 10 minut.

Smacznego.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jakie przyprawy pasują do jakich dań?

Przygotowując różne dania często stajemy przed dylematem jakich użyć przypraw, aby jak najlepiej podkreślić, poprawić …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość