Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak piec wieprzowinę?

Jak piec wieprzowinę?

ile piec wieprzowinę, pieczenie wieprzowiny, jak długo się piecze wieprzowinę, pieczenie, wieprzowina, przepis
Ile piecze się wieprzowinę?

Wieprzowina pieczona nie lubi zbyt wysokiej temperatury. 1,5-kilogramowy schab piecze się 2 godziny w temp. 150 st., a następnie jesz­cze 30 minut w temp. 180 st., aby się zrumieniło. Dla pewności przed końcem pie­czenia można sprawdzić widelcem, czy jest dostatecznie miękkie. Jeśli będzie się je piec zbyt długo, przy krojeniu w plasterki za­cznie się rozpadać. W czasie pieczenia należy polewać wodą, a potem wytworzonym sosem. Po upieczeniu dobrze też pozostawić je w piekarniku na 15 minut.

Zobacz także

10 nietypowych zastosowań wody utlenionej

Woda utleniona wydaje się służyć tylko do jednego celu: przemywania ran. Jednak jej zastosowanie może …