Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak długo piec cielęcinę?

Jak długo piec cielęcinę?

ile piec cielęcinę, mięso, cielęcina, pieczenie cielęciny, pieczeń cielęca
Przepis na udaną cielęcinę

Na upieczenie kilograma cielęciny potrzeba 60 minut. Zbyt krótkie pieczenie sprawia, że pozostaje włókniste i twarde. Do czasu zrumienienia piecze się odkryte w wy­sokiej temperaturze (250-260 st.). Potem nale­ży zakryć brytfannę i zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 190 st. pieczona w zbyt niskiej temperaturze będzie ciemna, włóknista i sucha.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

5 pomysłów na potrawy z grilla

Sezon na grilla wymaga odpowiedniego przygotowania, czyli przepisów na potrawy z rusztu. Dzięki nim będzie …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość