Jak długo piec cielęcinę?

ile piec cielęcinę, mięso, cielęcina, pieczenie cielęciny, pieczeń cielęca
Przepis na udaną cielęcinę

Na upieczenie kilograma cielęciny potrzeba 60 minut. Zbyt krótkie pieczenie sprawia, że mięso pozostaje włókniste i twarde. Do czasu zrumienienia mięso piecze się odkryte w wy­sokiej temperaturze (250-260 st.). Potem nale­ży zakryć brytfannę i zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 190 st. Cielęcina pieczona w zbyt niskiej temperaturze będzie ciemna, włóknista i sucha.

Zobacz także

zrowe odzywianie

10 zasad zdrowego odżywiania

Jak zdrowo się odżywiać ? Zdrowe odżywianie to nie fanaberia, to nie tylko chęć schudnięcia. Jedzenie zgodnie z potrzebami ciała wpływa …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi