Jak przygotować dobrą pieczeń z chudego mięsa?

suche pięso, sucha pieczeń, pieczenie, gotowanie, porady kuchenne, smaczna pieczeń
Sposób na pyszną pieczeń z suchego mięsa

Chude kawałki mięsa przeznaczone na pie­czeń warto szpikować cienkimi kawałkami sło­niny lub wędzonego boczku. Inny sposób to zawijanie mięsa w cienkie plastry słoniny. Dużo łatwiej będzie nam szpikować mięso jeżeli wcześniej słoninę pokroimy w paski i zamrozimy w zamrażalniku.

Zobacz także

nakrycie wielkanocne

Jakie są tradycyjne potrawy wielkanocne?

Zarówno Boże Narodzenia jak i Wielkanoc na swoje tradycyjne potrawy. Jak zawsze są pewne różnice w zależności od regionu Polski, …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi