Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Jak przygotować dobrą pieczeń z chudego mięsa?

Jak przygotować dobrą pieczeń z chudego mięsa?

suche pięso, sucha pieczeń, pieczenie, gotowanie, porady kuchenne, smaczna pieczeń
Sposób na pyszną pieczeń z suchego mięsa

Chude kawałki mięsa przeznaczone na pie­czeń warto szpikować cienkimi kawałkami sło­niny lub wędzonego boczku. Inny sposób to zawijanie mięsa w cienkie plastry słoniny. Dużo łatwiej będzie nam szpikować jeżeli wcześniej słoninę pokroimy w paski i zamrozimy w zamrażalniku.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jak gotowac bez tłuszczu

Jak gotować bez tłuszczu?

Gotowanie bez tłuszczu Zdrowe gotowanie jest coraz bardziej rozpowszechnione. Zachęca nie tylko do gotowania z produktów zdrowych, niskokalorycznych, ale również do gotowania …