Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

pieczenie mięsa, pieczeń, jak zrobić pieczeń, przygotowanie pieczeni, pieczeń czas, czas pieczenia
Przygotowywanie pieczeni
Aby pieczeń ze schabu, szynki lub polędwicy nie były suche i wiórowate włóż przed pieczeniem na chwilę do wrzątku. Dzięki temu białko na wierzchu zetnie się i  zostanie wilgotne nawet w czasie długiego pieczenia.

Tłuste warto natrzeć lub nafaszerować kawałkami świeżego imbiru. Dzięki temu zabiegowi będą lekkostrawne. Podobnie działa również . Warto również pamiętać, że czas pieczenia zależy od wagi mięsa – jedna godzina na każdy kilogram.

Zobacz także

Jak gotowac bez tłuszczu

Jak gotować bez tłuszczu?

Gotowanie bez tłuszczu Zdrowe gotowanie jest coraz bardziej rozpowszechnione. Zachęca nie tylko do gotowania z produktów zdrowych, niskokalorycznych, ale również do gotowania …

Podziel się ze znajomymi