Strona Główna » Kuchnia » Gotowanie i pieczenie » Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

Jak zrobić pyszną i zdrową pieczeń?

pieczenie mięsa, pieczeń, jak zrobić pieczeń, przygotowanie pieczeni, pieczeń czas, czas pieczenia
Przygotowywanie pieczeni
Aby pieczeń ze schabu, szynki lub polędwicy nie były suche i wiórowate włóż przed pieczeniem na chwilę do wrzątku. Dzięki temu na wierzchu zetnie się i mięso zostanie wilgotne nawet w czasie długiego pieczenia.

Tłuste warto natrzeć lub nafaszerować kawałkami świeżego imbiru. Dzięki temu zabiegowi będą lekkostrawne. Podobnie działa również . Warto również pamiętać, że czas pieczenia zależy od wagi mięsa – jedna godzina na każdy kilogram.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Mieszkasz w bloku w niebezpiecznej dzielnicy i obawiasz się zalania, dewastacji i kradzieży? Dowiedz się, jaki rodzaj ubezpieczenia zabezpieczy Twoje mienie

Ubezpieczając mieszkanie warto zwrócić uwagę nie tylko na cenę polisy, ale przede wszystkim na jej …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość