Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Jakie mięso jest najlepsze na kotlety i sznycle?

Jakie mięso jest najlepsze na kotlety i sznycle?

sznycel, jak zrobić sznycel, przepis na sznycel,przygotowanie sznycla
Sposób na pyszny
Najlepiej nadają się do tego płaty wieprzowi­ny bez grubych żył i ścięgien wycięte z dużych kawałków (np. szynka, schab, polędwica). Pła­ty przeznaczone na kotlety i sznycle (oprócz polędwicy) trzeba rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą. Kotlety panierowane rozbija się bar­dziej niż te, które będą przygotowywane saute. Powięzi i ścięgna, które wystąpiły na powierzchnię, trzeba poprzecinać, co zapo­biegnie zniekształceniu mięsa poddanemu działaniu wysokiej temperatury.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jak zrobić tosty bez tostera?

Zobacz jak w prosty sposób zrobić grzanki , gdy nie masz w domu tostera. Hej, …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość