Jakie mięso jest najlepsze na kotlety i sznycle?

sznycel, jak zrobić sznycel, przepis na sznycel,przygotowanie sznycla
Sposób na pyszny sznycel
Najlepiej nadają się do tego płaty wieprzowi­ny bez grubych żył i ścięgien wycięte z dużych kawałków (np. szynka, schab, polędwica). Pła­ty przeznaczone na kotlety i sznycle (oprócz polędwicy) trzeba rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą. Kotlety panierowane rozbija się bar­dziej niż te, które będą przygotowywane saute. Powięzi i ścięgna, które wystąpiły na powierzchnię, trzeba poprzecinać, co zapo­biegnie zniekształceniu mięsa poddanemu działaniu wysokiej temperatury.

Zobacz także

Jak uprawiać zioła w domu?

Świeże zioła to doskonały dodatek do potraw, napoi. Zapobiegają chorobom, ułatwiają trawienie. Są o wiele smaczniejsze niż suszone, a poza …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Podziel się ze znajomymi