Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Knedle ze szpinakiem

Knedle ze szpinakiem

Przepis na ziołowe ze szpinakiem

knedle, knedle przepis, jak zrobić knedle, knedle składniki, knedle przepisy, knedle czeskie
Przepis na knedle ze szpinakiem

Szpinakowe knedle to propozycja dla miłośników potraw mącznych. Jest to także propozycja dla osób nie jadających mięsa. Robi się je szybko. Nie trzeba wygniatać ciasta. Są bardzo sycące i smaczne.

Składniki potrzebne do zrobienia knedli

  • 200 g rozdrobionego szpinak mrożonego lub 100g świeżego
  • niepełna szklanka mąki
  • niepełna szklanka bułki tartej
  • 3
  • 1
  • 15 dag żółtego sera
  • po łyżce posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Jeśli posiadasz świeży szpinak umyj go odsącz i pokrój. Jeżeli mrożony rozmróź go. Możesz go wrzucić na teflonową patelnię bez dodatku tłuszczu. Cebulę pokrój drobno, wrzuć na rozgrzaną patelnię, zeszklij. Dodaj szpinak, dodaj sól i pieprz i podsmaż kilka minut.

Wymieszaj mąkę i bułkę tartą. Dodaj ostudzony szpinak, pokrojony szczypiorek i natkę pietruszki, jajka, starty żółty ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.

W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli. Z ciasta formuj mokrymi dłońmi niewielkie kuleczki. Gotuj je przez 15 minut.

Smacznego!!!

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

ubijanie smietany bez miksera

Jak ubić śmietanę bez miksera?

Zobacz jak dobrze ubijać słodką śmietankę kremówkę bez użycia miksera. Pamiętaj, aby śmietana przed rozpoczęciem …

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość