Strona Główna » Kuchnia » Ziemiaczane łódeczki z pieczarkami i mozzarellą

Ziemiaczane łódeczki z pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki faszerowane pieczarkami i mozzarellą

Przepis na ziemniaczane łódeczki z pieczarkami i serem mozzarellą to pomysł na prostą ziemniaczaną przekąskę, która może służyć jako przystawka. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste, szybkie i tanie.

dania z ziemniaków, nadziewane ziemniaki, przepisy na dania z ziemniaków, dania z kartofli, ziemniaki z mozzarellą, ziemniaki nadziewane, ziemniaczane łódki
Ziemniaczane łódeczki

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
  • 40 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki oleju
  • łyżeczka majeranku
  • 20 dag mozzarelli

dokładnie umyj i ugotuj je w mundurkach. umyj, pokrój i duś z olejem przez pięć minut. Ugotowane i przestudzone ziemniaki przekrój na pół. Łyżeczką wybierz miąższ ze środka tak aby powstały miseczki. Do środka włóż podduszone i  pokrajaną mozzarellę. Całość zapiecz w piekarniku przez około 10 minut.

Smacznego.

Zobacz także

Triki kuchenne

Często nawet nie wiemy jak w prosty sposób możemy ułatwić sobie codzienną, kuchenną czynność. Ślizgająca …