Strona Główna » Kuchnia » Inne - Kuchnia » Jak konserwować, peklować mięso?

Jak konserwować, peklować mięso?

konserwowanie mięsa, peklowanie mięsa, jak peklować mięso, konserwowanie mięsa,
mięsa
Czas przechowywania mięsa wydłuża się pro­porcjonalnie do ilości użytej soli. Jednak jej nadmiar powoduje, że  staje się tak sło­ne, że przed użyciem trzeba je długo moczyć, a to nie jest korzystne. Przyjmuje się więc, że na kilogram solonego lub peklowanego mię­sa należy wziąć 7 dag (3 łyżki) soli.

Hej, mam coś dla Ciebie...

Zapisz się do newslettera i pobierz ZA DARMO poradnik

"10 porad kulinarnych, które warto znać"

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji

Sprawdź swoją skrzynkę e‑mail, w ciągu kilku minut dostaniesz od nas wiadomość

Zobacz także

Jak dobierać i podawać wino?

Lubisz wino jednak nie masz zielonego pojęcia jak je podawać i nie wiesz do jakich potraw pasuje? Te proste …