Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym

Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym

Przepis na pyszne roladki ze schabu z serem i ogórkiem kiszonym

roldki schabowe, schab, dania główne, roladki z mięsa, schab na obiad, rolady na obiad, rolada przepis, roladki przepis
Roladki schabowe
Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym to propozycja nie tylko dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe.

Przepis jest niezwykle prosty i efektowny. Czas przygotowania – ok. 40 minut.

Składniki potrzebne do zrobienia roladek :

  • 4 kotlety schabowe
  • pół cebuli
  • ogórek kiszony
  • 4 plastry sera
  • keczup
  • musztarda
  • łyżka śmietany
  • sól, pieprz

Kotlety schabowe rozbij, posyp solą i pieprzem. Następnie posmaruj keczupem i musztardą. Na każdym kotlecie połóż plasterek sera a z boku pokrajany w słupki ogórek kiszony i pokrajaną w piórka cebulę. Pozwijaj kotlety w roladki i pospinaj je wykałaczkami.

Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki przez 10 minut. Następnie zalej wszystko wodą i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec do powstałego sosu dodaj łyżkę śmietany i wymieszaj.

Roladki schabowe dobrze smakują z ziemniakami i buraczkami.

Oczywiście do roladek możesz dodać składniki według własnego uznania. Może to być plasterek szynki, boczek, kolorowa papryka, pieczarki.

Zobacz także

nakrycie wielkanocne

Jakie są tradycyjne potrawy wielkanocne?

Zarówno Boże Narodzenia jak i Wielkanoc na swoje tradycyjne potrawy. Jak zawsze są pewne różnice w zależności od regionu …

Podziel się ze znajomymi