Przepis na pyszne roladki ze schabu z serem i ogórkiem kiszonym
Roladki schabowe z serem i ogórkiem kiszonym to propozycja nie tylko dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety schabowe.Przepis jest niezwykle prosty i efektowny. Czas przygotowania – ok. 40 minut.
Składniki potrzebne do zrobienia roladek :
- 4 kotlety schabowe
- pół cebuli
- ogórek kiszony
- 4 plastry sera
- keczup
- musztarda
- łyżka śmietany
- sól, pieprz
Kotlety schabowe rozbij, posyp solą i pieprzem. Następnie posmaruj keczupem i musztardą. Na każdym kotlecie połóż plasterek sera a z boku pokrajany w słupki ogórek kiszony i pokrajaną w piórka cebulę. Pozwijaj kotlety w roladki i pospinaj je wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż roladki przez 10 minut. Następnie zalej wszystko wodą i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec do powstałego sosu dodaj łyżkę śmietany i wymieszaj.
Roladki schabowe dobrze smakują z ziemniakami i buraczkami.
Oczywiście do roladek możesz dodać składniki według własnego uznania. Może to być plasterek szynki, boczek, kolorowa papryka, pieczarki.