Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Pierś z kurczaka nadziewana buraczkami i chrzanem

Pierś z kurczaka nadziewana buraczkami i chrzanem

Pierś z kurczaka, kurczak przepisy, kurczak nadziewany, nadziewanie kurczaka, przepisy na kurczaka, pierś przepisy, przepis na pierś
Kurczak nadziewany burakami i chrzanem
Pierś z kurczaka nadziewana to pomysł na szybki i dekoracyjny obiad. Plastry białej piersi z czerwienią w środku bardzo ciekawie prezentują się na talerzu. Dodatek chrzanu i mozzarelli dodaje burakom ciekawy smak.

Przepis na filet kurczaka nadziewany burakami z chrzanem

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 100 g mozzarelli
  • jeden duży burak lub dwa małe
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz

Podwójny filet z kurczaka podziel na pół. Każdy z kawałków rozkrój tak aby powstał duży płat. Każdy kawałek lekko rozbij, posyp solą i pieprzem. obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj , rozdrobnioną mozzarellę. Dokładnie wymieszaj.

Przygotowany farsz nałóż na płaty z kurczaka i zwiń w roladę. Całość możesz zabezpieczyć wykałaczkami.

Roladę zawiń folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piecz 30 minut.

Zobacz także

Naturalne barwniki do jajek wielkanocnych

Jak naturalnymi sposobami pomalować jajka wielkanocne? Naturalne sposoby malowania jaj wielkanocnych to alternatywa dla gotowych farbek, …