Pierś z kurczaka nadziewana buraczkami i chrzanem

Pierś z kurczaka, kurczak przepisy, kurczak nadziewany, nadziewanie kurczaka, przepisy na kurczaka, pierś przepisy, przepis na pierś
Kurczak nadziewany burakami i chrzanem
Pierś z kurczaka nadziewana to pomysł na szybki i dekoracyjny obiad. Plastry białej piersi z czerwienią w środku bardzo ciekawie prezentują się na talerzu. Dodatek chrzanu i mozzarelli dodaje burakom ciekawy smak.

Przepis na filet kurczaka nadziewany burakami z chrzanem

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 100 g mozzarelli
  • jeden duży burak lub dwa małe
  • 2 łyżki chrzanu
  • sól, pieprz

Podwójny filet z kurczaka podziel na pół. Każdy z kawałków rozkrój tak aby powstał duży płat. Każdy kawałek lekko rozbij, posyp solą i pieprzem. Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj chrzan, rozdrobnioną mozzarellę. Dokładnie wymieszaj.

Przygotowany farsz nałóż na płaty z kurczaka i zwiń w roladę. Całość możesz zabezpieczyć wykałaczkami.

Roladę zawiń folię aluminiową i wstaw do nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piecz 30 minut.

Zobacz także

jak uratować przesoloną zupę

Jak uratować przesoloną zupę, przesolony sos lub gulasz? 

Przesolona zupa, sos lub gulasz – domowe sposoby Od czasu do czasu każdemu sypnie się więcej soli …

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.