Strona Główna » Kuchnia » Dania główne » Zapiekanka mięsna w cieście francuskim

Zapiekanka mięsna w cieście francuskim

Zapiekanka mięsna w cieście francuskim to bardzo prosta potrawa dla miłośników czegoś konkretnego. Trudność zerowa a w czasie 40 minut będziemy mieli na talerzu bardzo sycącą potrawę.

zapiekanka z mięsem mielonym, przepis na zapiekankę z mięsem mielonym, mięso mielone w cieście francuskim, zapiekanka z pomidorami i mięsem mielonym
Zapiekanka z mięsem

Do wykonania mięsnej zapiekanki potrzebne będą:

Sposób przygotowania mięsnej zapiekanki

Pomidory pokrój w ósemki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią czosnek, cebulę. Przesmaż kilka minut aż cebula się zeszkli. Następnie dodaj posiekane pomidory i przecier pomidorowy. Poczekaj chwilę aż woda odparuje i dorzuć mielone mięso. Rozbij je widelcem lub szpatułką. Dodaj zioła oraz sól i pieprz. Wymieszaj starannie mięso, przesmaż kilka minut.

Formę wyłóż połową ciasta francuskiego. Następnie dodaj farsz i przykryj pozostałym ciastem francuskim. Pozlepiaj brzegi na krańcach. Rozbełtanym jajkiem wysmaruj . Piecz 15-20 minut w temperaturze 220°C aż nabierze złocistego koloru.

Lubisz dania z ciastem francuskim? Wypróbuj zapiekanki ze szpinakiem i mięsnych kłębuszków. Dla amatorów mięsa mielonego w tradycyjnej postaci polecamy kotlety mielone nadziewane chrzanem.

Osoby, które tutaj trafiły szukały także:
– zapiekanka z mięsem mielonym przepis,
– przepis na zapiekankę z mięsem i warzywami,
– zapiekanka z mięsem i ciastem francuskim,
– zapiekanki z mięsem

Zobacz także

Przepis na mięsne kłębuszki

Mięsne motki to propozycja niezwykle ciekawego dania. Mięsny farsz jest owinięte ciastem francuskim i usmażone. …